Letovanje v Pacugu

14. 06. 2024 / Letovanje

Deset uporabnikov VDC Nova Gorica smo letovali od 6. do 10. 6. v Pacugu.

LETOVANJE V PACUGU

 

Deset uporabnikov VDC Nova Gorica smo letovali od 6. do 10. junija v Pacugu. Peljali smo se s kombijem do Doma paraplegikov. Tam smo se namestili po sobah. Spremljali so nas zaposleni: Barbara, Ivo, Mile, Nataša in Maja. V sobi sem spal z Vasjem. Zelo lepo sva se razumela. Mile je pomagal Vasju spravljati stvari iz kovčka, jaz sem to sam naredil. Barbara je prišla v sobo in skupaj smo odšli na kosilo. Bilo je dobro. Siti smo počivali, potem smo šli na bazen. Ivo in Mile sta prinesla ležalnike in senčnike, da smo bili v senci. Najprej smo se namazali, nato smo se kopali. V bazenu smo plavali in se podajali z žogo. Ko smo prišli iz vode, smo se tuširali. Po večerji smo se sprehajali. Ustavili smo se na pijači. Eni so naročili  sladoled, jaz pa čaj. Dom je na hribu. Prišli smo utrujeni, ker smo premagali to strmino.

Naslednji dan smo imeli zajtrk malo prej. Do Pirana smo šli peš. Nataša nas je slikala. Mene je slikala, ko sem stal pred obzidjem in ko sem kupil spominke za domov. Nazaj sem se peljal s kombijem.

Zaposleni so nas večkrat vprašali, če imamo kakšne težave. Igrali smo tudi karte. Ko sem igral briškolo z Miletom, je Mile zmagal. Veselo je bilo v delavnici. Vsak je dobil natikač in školjke. Rekli so, naj uporabimo domišljijo. Na natikač sem lepil školjke in s fenom posušil. Ivo je dajal vrvico skozi natikač. Barbara mi je pomagala in mi tudi naredila moško verižico.

Zadnji dan smo zložili okrašene natikače na mizo. Barbara nam je po imenih delila priznanje, Nataša pa nas je s telefonom slikala. Imeli smo tudi karaoke. Mile me je prosil, da zapojem kaj za dušo. Zapel sem Ne diraj moju ljubav, Andrej je zapel Ribari, skupaj pa sva zapela Da te mogu pismo zvati in Ruža crvena.  Vasja je zapel Še manj je dobrih gostiln in vsi smo mu pomagali. Zraven smo jedli čips in bobi flips. Nataša je slikala nastopajoče. Vsi smo se zabavali.

Vsem zaposlenim se zahvaljujem. Odlično smo se razumeli. Imeli smo dobro hrano, lepo vreme in smo bili zadovoljni. Zelo fajn družba je bila.

 

                                                                                                                  Saša Šuligoj

Uporabniki so slikani pri zidu nad Piranom
Skupinska slika uporabnikov v mestu Piran
Uporabniki slikani pri mizi v lokalu
Trije uporabniki plavajo v bazenu
Uporabniki za mizo ustvarjajo barvite japonke iz kartona
Uporabnik za mizo ustvarjajo barvite japonke
Skupinska slika uporabnikov na terasi hotela
Uporabnika prepevata na mikrofon