Inclusia 2023

25. 04. 2023 / Izlet

Tudi letos smo se priključili projektu »Inclusia«, kjer se v prestolnici avstrijske Koroške – Celovcu, srečujejo osebe s posebnimi potrebami iz cele Evrope.

Tudi letos smo se priključili projektu »Inclusia«, kjer se v prestolnici avstrijske Koroške – Celovcu, srečujejo osebe s posebnimi potrebami iz cele Evrope, da bi malo drugačen dan preživeli v družbi dijakov srednjih šol. Pridružila se nam je tudi OŠ Kozara. Dopoldne smo preživeli na srednji trgovski šoli v Celovcu, kjer nam je čas ob delavnicah, pogovoru in športnem druženju z dijaki in profesorjem še prehitro minil. Popoldne pa smo obiskali živalski vrt Rosseg. Tam smo v čudoviti naravi opazovali različne živali, se sprehajali in družili. Za konec smo se udeležili še skupne večerje, kjer so nas presenetili s tombolo.

Prijetno utrujeni, zadovoljni in polni lepih vtisov smo se odpravili proti domu.

Zahvaljujemo se Mestni občini Nova Gorica, ki nam je finančno omogočila prevoz v Celovec in prispevala protokolarna darila. Poleg tega bi se radi zahvalili tudi organizatorju dr. Dieterju Klammerju za povabilo na dogodek, večerjo in vstopnice v živalski park Rosegg ter našim prijateljem iz OŠ Kozara za prijetno družbo.

 

Na sliki so uporabniki VDC Nova Gorica ter učenci OŠ Kozara s spremljevalci, slikani so ob napisu Inclusia 2023
Na sliki so uporabniki VDC Nova Gorica ter učenci OŠ Kozara z učenci celovške šole, skupaj sedijo za mizo
Uporabnik VDC Nova Gorica ter učenec mečeta na koš v telovadnici
Skupina učencev OŠ Kozara ter uporabnikov VDC Nova Gorica s spremljevalci v živalskem vrtu, v ozadju je planjava z jeleni