datum: 28.02.2022

kategorija: Novice

Spoštovani starši oziroma skrbniki uporabnikov VDC Nova Gorica, v nadaljevanju lahko preberete obvestila o okužbah v zavodu.


Datum: 9.3.2022

Dragi svojci, prijatelji in ostali obiskovalci,

Covid okužba je za nami in naša vrata so ponovno odprta za obiskovalce tudi znotraj zavoda.

Še vedno pa velja:

 • Priporoča se do dve zdravi osebi na uporabnika, ki izpolnjujeta pogoj PCT.
 • Obiskovalec mora ob prihodu izpolniti epidemiološko anketo, zaposleni mu izmeri telesno temperaturo.
 • Obiskovalec mora ob prihodu uporabljati obrazno masko ter si razkužiti roke.
 • Obiskovalec lahko vstopa v sobo uporabnika, katerega obiskuje. Priporočamo, da čas obiska v primeru lepega vremena poteka pred zavodom.
 • Priporočen čas obiska je 30 minut.                                                          

Protokol obiskov velja do nadaljnjega.

Za sodelovanje se vam zahvaljujemo!


Datum: 10.2.2022

Spoštovani starši oziroma skrbniki uporabnikov VDC Nova Gorica,

Sporočamo vam, da imamo v enoti Stara Gora na dan 10.2.2022 potrjenih 12 okužb s SARS CoV-2. V zavodu se ravnamo po navodilu in smernicah Ministrstva za zdravje, epidemiološke službe NIJZ in koordinatorjev za preprečevanje in širjenje okužb s SARS CoV-2.

Vzpostavljeno imamo rdečo cono v drugem in tretjem nadstropju. Glede na dnevno širjenje okužb imamo za preostali del zavoda preventivno vzpostavljeno sivo cono. En uporabnik je bil zaradi dihalne stiske hospitaliziran v Splošno bolnišnico Šempeter. Ostali uporabniki imajo blažje znake koronavirusne bolezni in se počutijo dobro. Zaposleni se trudijo po svojih najboljših močeh, da uporabniki v sivi coni kvalitetno preživljajo prosti čas in s tem ohranjajo pozitivno vzdušje.

Uporabnike v rdeči coni bomo ponovno testirali po navodilu zdravnika. Ostale uporabnike redno testiramo po protokolu, ki je usklajen z navodili epidemiološke službe NIJZ.

V enoti Goriški center so bile na dan 9.2.2022 v bivalni enoti s hitrim antigenskim testom potrjene tri nove okužbe, zato se rdeča in siva nadaljujeta naslednjih sedem dni. En uporabnik je bil včeraj zaradi slabega počutja hospitaliziran. Ostali uporabniki se počutijo dobro in tudi v bivalni enoti potekajo dnevne aktivnosti in delo.

Izhode uporabnikov domov, smo zaradi trenutne situacije primorani do preklica omejiti.

Obiski do nadaljnjega niso mogoči pri uporabnikih s potrjeno okužbo. Pri uporabnikih, ki so v sivi coni obiski niso prepovedani, so pa trenutno odsvetovani. Naprošamo vas da fizične obiske omejite in se bolj poslužujete telefonskih pogovorov, video klicev za katere se dogovorite s strokovnimi delavkami. Zahvaljujemo se Vam za razumevanje.

Dnevna enota Goriški center in Solkan sta odprti za vse zunanje uporabnike od ponedeljka do petka. Naprošamo vas, da če se uporabnik slabo počuti, naj ostane doma.

Verjamemo, da bomo s skupnim sodelovanjem uspešni in da nam bo tudi tokrat uspelo premagati okužbo.

S prijaznimi pozdravi.

Maša Černe, univ. dipl. soc. del.

d i r e k t o r i c a


Datum: 7.2.2022

Dragi svojci, prijatelji in ostali obiskovalci,

Žal smo Covid okužbo potrdili tudi v našem zavodu. V skladu s protokolom Kriznega načrta smo vzpostavili sivo in rdečo cono. Vse uporabnike tudi redno testiramo.

Uporabniki se počutijo dobro, na oddelkih ohranjamo pozitivno vzdušje. Srčno upamo, da že konec tedna ponovno zaživimo brez izolacijskih omejitev.

Obiski niso mogoči pri uporabniku s potrjeno okužbo. Pri uporabnikih, ki so v sivi coni obiski niso prepovedani, so pa trenutno odsvetovani. Zahvaljujemo se Vam za razumevanje. Za uporabnike, ki so v beli coni protokol obiskov ostaja nespremenjen. Svetujemo in Vas hkrati naprošamo, da fizične obiske omejite in se bolj poslužujete telefonskih pogovorov, video klicev za katere se dogovorite s strokovnimi delavkami.

Strokovne delavke so vam na voljo tudi za vsa morebitna dodatna vprašanja:

 • Enota Stara Gora: 05/335 06 21 ali 05/335 06 20
 • Goriški center: 05/335 06 51 ali 05/335 06 50

Za razumevanje in sodelovanje se Vam zahvaljujemo!

Kolektiv VDC Nova Gorica


Datum: 24.1.2022

Dragi svojci, prijatelji in ostali obiskovalci,

Na podlagi vse večjega števila s Covidom potrjenih okužb Vas ponovno naprošamo in pozivamo, da upoštevate protokol obiskov v vseh enotah VDC Nova Gorica.

Na obisk naj prihaja ena zdrava odrasla oseba, ki izpolnjuje pogoj PCT in ki ni bila v visoko tveganem kontaktu z osebo pri kateri je bila potrjena Covid okužba.

V želji, da ohranimo zdravje in omogočimo čim bolj varne obiske Vas prosimo, da sledite in upoštevate tudi naslednja priporočila in navodila:

 • Obiski se izvajajo izključno po predhodni najavi. Najave sprejemajo strokovne delavke, od ponedeljka do petka dopoldan, po telefonu:
 • Enota Stara Gora: 05/335 06 21 ali 05/335 06 20
 • Goriški center: 05/335 06 51 ali 05/335 06 50
 • Obiskovalec mora ob prihodu izpolniti epidemiološko anketo, zaposleni mu izmeri telesno temperaturo.
 • Obiskovalec mora ob prihodu uporabljati kirurško IIR masko ali FFP2 masko, ter si razkužiti roke.
 • Obiski potekajo v za to urejenem notranjem prostoru, v primeru lepega vremena na zunanjih površinah zavoda.
 • Priporočen čas obiska je 20 minut.

URNIK OBISKOV:

Med tednom

Popoldan

15:30 – 17:00

Med vikendom

Popoldan

13:30 – 15:00

Svetujemo in Vas hkrati naprošamo, da fizične obiske omejite in se bolj poslužujete telefonskih pogovorov, video klicev za katere se dogovorite s strokovnimi delavkami.

Prav tako svetujemo, da za obdobje 14 dni oz. dokler se epidemiološke razmere v Sloveniji ne izboljšajo, omejite izhode uporabnikov v domače okolje. V kolikor se vseeno odločite za izhod poskrbite, da v času trajanja izhoda ravnate samozaščitno in odgovorno.                                                 

Protokol obiskov velja do nadaljnjega.

Za sodelovanje se Vam zahvaljujemo!

Pripravila: Metka Plesničar


Datum: 7.1.2022

Dragi svojci, prijatelji in ostali obiskovalci,

Zaradi poslabšane epidemiološke slike v regiji in v celotni Sloveniji smo primorani obiske omejiti na eno zdravo odraslo osebo na uporabnika, ki izpolnjuje pogoj PCT.

Še vedno velja, da:

-          Obiski potekajo vsak dan v Enoti Stara Gora in v Goriškem centru med 10. in 17. uro

-          Obiskovalec mora ob prihodu izpolniti epidemiološko anketo, zaposleni mu izmeri telesno temperaturo.

-          Obiskovalec mora ob prihodu uporabljati obrazno masko ter si razkužiti roke.

-          Obiskovalec lahko vstopa v sobo uporabnika, katerega obiskuje. Priporočamo, da čas obiska v primeru lepega vremena poteka pred zavodom.

-          Priporočen čas obiska je 30 minut.                                            

Protokol obiskov velja do nadaljnjega.

Za sodelovanje se vam zahvaljujemo!

Pripravila: Metka Plesničar


Datum: 17.11.2021

Spoštovani starši oziroma skrbniki uporabnikov VDC Nova Gorica. 

Obveščamo vas, da je bila danes v Enoti Solkan potrjena s PCR testom ena okužba s SARS CoV-2 pri zunanjem uporabniku. Po navodilu epidemiološke službe NIJZ in koordinatorko za preprečevanje in širjenje okužb s SARS CoV-2, bomo naslednjih 6 dni testirali vse uporabnike in zaposlene, ki so bili v kontaktu z okuženo osebo in bodo še prihajali v Enoto Solkan.

O stanju v zavodu vas bomo sproti obveščali. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Ekipa VDC Nova Gorica


Datum: 15.11.2021

Na dan 15.11.2021 imamo v zavodu potrjeno eno okužbo s SARS CoV-2 v bivalni enoti Goriškega centra.

Testiranje uporabnikov, ki so v sivi coni in zaposlenih, poteka po protokolu. Dodatno razkužujemo skupne prostore. Še naprej bomo skrbno spremljali zdravstveno stanje uporabnikov in zaposlenih ter ob pojavu znakov, ki kažejo na morebitno okužbo s koronavirusom tudi ustrezno ukrepali. V bivalni enoti bomo naredili vse, da omogočimo uporabnikom v sivi coni čim bolj kvalitetno preživljanje prostega časa.

Za obiskovalce v zavodu velja izpolnjevanje pogoja PCT. V sivo cono Bivalne enote Goriškega centra prihajate le v izjemnih primerih in po predhodnem dogovoru z vodjo BE Alešem Muhič in strokovno delavko Tjašo Skrt, ki sta dosegljiva na tel. št. 05 3350 651. Ob prihodu boste prejeli navodila po protokolu za obiske v sivi coni.

V enoti Stara Gora obiski potekajo brez najave, vendar priporočamo uporabo FFP2 maske, razkuževanje rok je obvezno. V primeru lepega vremena priporočamo, da čas obiska preživljate zunaj. Priporoča se omejen obisk na eno uro in sicer na največ eno zdravo osebo na uporabnika.

Pozivamo vse obiskovalce, ki so  bili v visoko rizičnem kontaktu z okuženo osebo, da v zavod ne prihajajo na obisk, kljub cepljenosti-na SARS CoV-2. Ob vstopu v zavod se je potrebno dosledno držati navodil za dobro vseh uporabnikov. Maska mora biti pravilno nameščena in se jo ob vstopu v sobo ne sme sneti.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in odgovorno ravnanje,

Maša Černe, direktorica


Datum: 12.11.2021

Obveščamo vas, da so bile v Bivalni enoti Goriški center s hitrim antigenskim testiranjem odkrite tri okužbe, ena je bila danes potrjena tudi s PCR testom. Uporabniki in zaposleni, ki so bili v kontaktu z okuženo osebo so bili testirani in so bili negativni na hitri antigenski test.

Po navodilu epidemiološke službe NIJZ in koordinatorko za preprečevanje in širjenje okužb s SARS CoV-2, bomo naslednjih 6 dni testirali vse uporabnike in zaposlene, ki so bili v kontaktu z okuženo osebo. V skladu s kriznim načrtom smo vzpostavili rdečo in sivo cono.

Dnevna enota Solkan je odprta za vse zunanje uporabnike od ponedeljka do petka. V enoti Stara Gora so uporabniki zdravi in ni zaznanih okužb.

O stanju v zavodu vas bomo sproti obveščali.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Maša Černe, direktorica